Divja Afrika na Safariju Makuleke – SKUPINSKI ODHOD 22.2.19

MAKULEKE2

Divja Afrika na Safariju Makuleke – na našem potovanju bomo obiskali Makuleke, ki je del Narodnega park Kruger.  Razprostira se na 24.000 he površine in je eden najbolj raznolikih, divjih in odročnih delov parka, ki ni dostopen za turiste, ki običajno obiščejo Narodni park Kruger. Z izkušenimi safari vodniki se bomo podali na lov za afriškimi živalmi. Živali bomo zasledovali tako peš, kot iz jeepa. Poučili nas bodo, katere stopinje pripadajo levom, slonom, leopardu, antilopam …  Živali bomo opazovali z razdalje le nekaj metrov. Program Divja Afrika na Safariju Makuleke nam bo ponudil noro doživetje, stran od množice turistov. Ko bomo zagledali leve, bodo ti tam samo za nas.. Na nobenem safariju se živalim ne moremo približati tako, kot na Safariju Makuleke.

1.DAN: LETALO

Odhod iz enega bližnjih letališč z enim prestopanjem v Johannesburg, glavno mesto Južno Afriške republike.

2.DAN: JOHANNESBURG

prihod v Johannesburg. Prevoz do hotela v bližini letališča. Namestitev, prosto in nočitev.

3.DAN: JOHANNESBURG – MAKULEKE

Po zgodnjem zajtrku sledi prevoz v Narodni park Kruger, na območje Makuleke, kjer se bo naša dogodivščina pričela. Namestitev in spoznavanje osebja, ki bo za nas skrbelo naslednje dni. Prosto, večerja in nočitev.

4.-8.DAN: MAKULEKE

Dvakrat na dan se bomo odpravili na safarije, tako peš kot z jeepi. Naučili nas bodo, kako zasledujemo živali, kako spoznamo njihove stopinje, se poučili o afriških rastlinah in drevesih, katere živali se z njimi prehranjujejo…Prav tako se bomo lahko naučili voziti jeep 4×4.. Čez dan se bomo vračali v naš kamp, kjer bomo dobili še več zanimivih informacij o “črni” Afriki in njenih živalih, ki nam jih bodo predali izkušeni vodniki.

9.DAN: MAKULEKE – JOHANNESBURG – LETALO

Po zajtrku se bomo poslovili od naših gostoljubnih gostiteljev in se odpeljali nazaj v Johannesburg. Po opravljenih carinskih formalnostih v večernih urah poletimo proti domu.

10. LETALO

S pristankom na enem bližnjih letališč se naše potovanje, ki nam bo za zmeraj ostalo v spominu, žal konča.

MOŽNOST PODALJŠANJA PROGRAMA DIVJA AFRIKA NA SAFARIJU MAKULEKE Z OBISKOM VIKTORIJINIH SLAPOV,

CAP TOWNA Z OKOLICO ALI BOTSWANO.

22.02.2019 – 03.03.2019

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 2.235,00 EUR

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO:

ni doplačila v primeru, da si boste delili sobo še z nekom istega spola. Če tega ne bo, boste v sobi sami, brez doplačila. Če pa že ob prijavi želite enoposteljno sobo, je doplačilo 1.125,00 EUR

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 10

Slovenski državljani potrebujemo vizum za vstop v Južnoafriško republiko.

Cena pridobitve vizuma je 51,00 EUR. Vizum si lahko uredite tudi sami.

Veleposlaništvo Republike Južne Afrike na Dunaju ne zahteva več osebne prisotnosti ob podaji vloge za vizum. Potni list, vizumsko vlogo in ostalo vizumsko dokumentacijo lahko slovenski državljani pošljejo na veleposlaništvo s kurirsko službo oziroma jih lahko uredi agencija.

DIVJA AFRIKA NA SAFARIJU MAKULEKE – NAMESTITEV

Fixni šotori s stojno višino in posteljo. Šotori so dvignjeni na lesenih podestih in pod sencam velikih dreves Nyala. Vsak šotor ima lastno kopalnico s tekočo toplo vodo in WC.  Vsak šotor ima spredaj verando. Kljub vsemu gre še vedno za zelo osnovno namestitev.

V kampu ni mobilnega omrežja, v kampu imajo le satelitski mobitel za nujne primere.

Kamp ni ograjen, kar pomeni, da se živali prosto sprehajajo in včasih lahko kakšno žival opazimo tudi z naših verand.

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO:

Letalski prevoz, letališke takse, prevoz Johannesburg – Makuleke – Johanesburg, spanje v dvoposteljnih sobah/šotorih, obroki po programu, vstopnine v Narodni park, lokalni, angleško govoreči vodniki/rangerji, slovenski spremljevalec in organizacija potovanja.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:

Vse kar ni navedeno v programu; pijača, storitve po vaših naročilih, napitnine za rangerje, vizum.

MAKULEKE3 wildlife-of-the-makuleke-pafuri-on-safari makuleke-river-running-through-the-african-bush MAKULEKE1 MAKULEKE