Amsterdam

amsterdam

1. dan: LJUBLJANA–AMSTERDAM–SEVERNA HOLANDIJA
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet proti Amsterdamu. Po pristanku se boste z avtobusom podali severno od Amsterdama. Ogledali si boste tipične znamenitosti in si prek njih ustvarili podobo te lepe dežele in njenih marljivih ljudi, ki so si v nenehnem boju z vodno ujmo ustvarili in obdržali to, kar nam danes lahko s ponosom pokažejo. Ogled ene izmed številnih coklarn, saj izdelovanje teh lesenih obuval sodi med tradicionalne nizozemske obrti. Nato naprej do prijetnega ribiškega mesteca Volendam. Sprehod po starem delu mesta, kjer obiskovalce prevzame preprostost nizozemske arhitekture in stare lesene ladje v mestnem pristanišču. Obisk ene od sirarn, kjer boste izvedeli kaj več o proizvodnji različnih vrst sira. Pozno popoldne vožnja v Amsterdam, nastanitev v hotelu. Za vse tiste, ki jim moči še ne bodo pošle, je možen tudi večerni sprehod po Amsterdamu. Prenočevanje.

2. dan: AMSTERDAM / zajtrk
Po zajtrku (doplačilo vozovnice za lokalni prevoz) se boste odpravili na sprehod po glavnem mestu Nizozemske. Obiskali boste eno najznamenitejših brusilnic diamantov (ogled in možnost nakupa), kjer so brusili tudi znameniti Koh–I–Noor, ki je vdelan v angleški kraljevi kroni. Videli boste brusilce pri delu, kakor tudi različne oblike, velikosti in barvne odtenke pravih briljantov. Nato ogled enega izmed čudovitih muzejev–Rijksmuzej, Van Goghov muzej … Posebno doživetje je vožnja z ladjico po kanalih Amsterdama, ki ga nekateri imenujejo tudi Severne Benetke, čeprav tam skupna dolžina kanalov presega 100 km, mostov pa je kar trikrat več kot v Benetkah. Pot vas bo vodila tudi po znamenitem Cvetličnem trgu ter živahni trgovski ulici–Kalverstraat, ki vas pripelje do osrednjega trga Dam, kjer je poleg Narodnega spomenika, Nove cerkve (kronanja kraljev), Kraljeve palače tudi znameniti muzej voščenih lutk. Preostalo bo še nekaj časa za oddih ali kakšen individualni ogled. Kompasov vodnik vam bo z veseljem posredoval vse potrebne informacije, kajti možnosti je še precej (Hiša Ane Frank, Rembrandtova hiša, Muzej moderne umetnosti, Pomorski muzej, Tehnični muzej, Botanični vrt). Po napornem dnevu prenočevanje v hotelu.

3. dan: AMSTERDAM–JUŽNA HOLANDIJA (DELFT–ROTTERDAM–DEN HAAG–SCHEVENING)–AMSTERDAM / zajtrk
Zajtrk. Za doplačilo priporočamo izlet po južni Holandiji. Pot vas bo vodila do Delfta. To je tipično staro holandsko mesto, ki je popolnoma drugačno od Amsterdama. Prek pristanišča v Delftu je v 17. st. prihajal porcelan iz Daljnega Vzhoda v Evropo. To je botrovalo tudi razvoju keramične manufakture, ki je postala znana po svoji »delfsko modri« barvi. Obiskali boste eno od dveh še preostalih tovarnic, kjer si boste lahko ogledali star postopek izdelave znamenite keramike, ki ga na žalost vse bolj izriva industrijska proizvodnja. Po končanem sprehodu po mestnem središču vas bo pot vodila v Rotterdam, ki je bil žrtev strahotnega nemškega letalskega napada v 2. sv. vojni. Vozili se boste skozi novozgrajeno mestno središče in skozi del največjega pristanišča na svetu. Nato vožnja do Den Haaga–glavnega mesta južne Holandije in obenem upravnega središča celotne Nizozemske. Mesto si boste ogledali delno peš, delno z avtobusom ter se ustavili tudi pred znamenito Palačo miru, kjer je sedež mednarodnega sodišča v Haagu. Pot vas bo vodila naprej do največjega nizozemskega letovišča ob Severnem morju–Scheveningena. Prevoz nazaj v Amsterdam. Prenočevanje.

4.dan: AMSTERDAM–LJUBLJANA
Zgodaj zjutraj zajtrk in vožnja na letališče ter odhod letala proti Ljubljani. Pristanek na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v jutranjih urah.

Za potovanje v terminu 29. 10. – 1. 11. 2018 velja program
4.dan: AMSTERDAM – LJUBLJANA
Dopoldan prosti čas za samostojne oglede mesta, nakupe spominkov, v popoldanskih urah sledi prevoz na letališče in polet v Ljubljano. Povratek v večernih urah.

Datumi odhodov: 29.10., 8.3.

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Cena: 509 eur

V ceno je vključeno
 • letalski prevoz na redni liniji Ljubljana–Amsterdam–Ljubljana v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • 3 prenočevanja z zajtrkom v hotelu 3* v mestu ali okolici
 • izlet po severni Holandiji
 • vodenje in organizacija potovanja
 • DDV
Popusti
 • 10 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • izlet po južni Holandiji brez vstopnin (pri udeležbi min. 15 oseb) pribl. 35,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 86,00 EUR/osebo

Na kraju samem: (vodniku na poti)

 • vstopnine po programu pribl. 20 – 50 EUR
 • lokalni prevozi po Amsterdamu 8 – 14 EUR
Opomba
 • Dvoposteljne sobe z dodatnim ležiščem so na vprašanje!
Opozorilo
 • Na letu je dovoljen 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček) in lahko meri največ 55x40x25cm in tehta največ 10kg.
 • Ob prijavi na potovanje lahko doplačate 50EURza 1 kos prtljage, ki jo boste oddali. Naknadna prijava te prtljage je lahko dražja.
 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot imate zapisana v osebnem dokumentu s katerim boste potovali. Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto tega dokumenta ter vaše rojstne podatke. Kakršnakoli naknadna sprememba navedenih podatkov ima lahko privede do dodatnih stroškov ali celo nakup nove vozovnice.
 • Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red praviloma ni vnaprej določen.